Huishoudelijke waterverzachters en drinkwatersystemen

Een waterverzachter is geen overbodige luxe wanneer u te kampen heeft met hard water. De gevormde kalkaanslag zorgt dikwijls voor onnodige schade aan warm en of koud waterleidingen, aan uw toestellen, en leidt tot hogere energiekosten en een meerverbruik van reinigingsmiddelen.

Onze waterverzachters werken volgens het principe van een ionenwisselaar:

Kalkdeeltjes worden uit het water gehaald door doorstroming via een vast materiaal. Dit materiaal noemt men een ionenwisselaar of een harsbed. De kalkdeeltjes uit het water worden namelijk vervangen door een equivalente hoeveelheid van andere deeltjes (natrium) die op hun beurt uit de ionenwisselaar vrijkomen. Nadien wordt de kalk van de harsen verwijderd door een lichte overmaat zoutwater te laten stromen. De eigenlijke regeneratie. Dit dubbele uitwisselingsproces is nagenoeg oneindig maal herhaalbaar, en neemt enkel af door slijtage of destructie met agressieve stoffen.

Omgekeerde osmose of reverse osmosis is een techniek om zeer zuiver water te produceren.

Als we over een halfdoorlatend membraan een drukverschil aanbrengen kan dit membraan als een filter gaan werken. Het water wordt door de heersende waterdruk dwars door een zeef met microscopische kleine gaatjes geperst. Als de druk aan de kant van de geconcentreerde en onzuivere oplossing groot genoeg is, zal het zuivere oplosmiddel, zonder de opgeloste stoffen mee te nemen,  naar de andere kant worden geperst. Een zuiver water wordt zodoende gevormd.

NORD RHEIN WATER
Pickardstraat 23
B-3570 Alken

011/23.40.23
info@nordrheinwater.be

OPENINGSUREN:

ma-do : 8u00 – 17u30
vrijdag : 8u00 – 15u30
zaterdag op afspraak